0-3

2-åringens absoluta favoritböcker [2023]

Rekommenderade av en 2-åring för 2-åringar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vet du vad din tvååring har för favoritböcker? Alla barn har olika intressen och det kan vara svårt att avgöra vilka böcker som kommer att fånga deras uppmärksamhet. Därför har vi sammanställt en lista över några av de bästa böckerna för tvååringar, baserat på våra erfarenheter med våra egna barn. Oavsett om ditt barn gillar berättelser om djur eller älskar att sjunga med i barnvisor, har vi allt du behöver! Så ta en titt och se om någon av de här titlarna faller din lilla person i smaken. Vi är övertygade om att de kommer att bli förtjusta över de nya tillskotten till sitt läsebibliotek!

2-åringens absoluta favoritböcker [2023]
Bebbe gillar

1. Bebbe gillar

Av Mervi Lindman
Allt Bebbe gör är laddat med känslor och roliga små upptåg. Han gillar att väcka mamma och pappa på morgonen, dansa och springa. Han gillar också att leka med sitt tågset, med bilen och dockan. Men han gillar INTE dammsugaren!
Julia gömmer sig

2. Julia gömmer sig

Av Eva Eriksson, Lisa Moroni
I barnboken Julia gömmer sig så har Julia gömt sig och hennes mamma måste hitta henne. Det slutar med att de gömmer sig tillsammans på samma plats. Men vem ska leta efter dom då?
Knacka på!

3. Knacka på!

Av Anna-Clara Tidholm
Knacka på! är en svensk barnboksklassiker som har publicerats i många olika upplagor. Det är en interaktiv bok som har varit mycket populär bland barn och föräldrar. En favorit både bland barn och föräldrar.
Pino fixar allt

4. Pino fixar allt

Av Eva Pils, Agneta Norelid, Kenneth Andersson
Pino har en verkstad och kan laga allt, men när hans katt försvinner vet han inte hur han ska fixa det. Till sin hjälp har han sin fantastiska fixarbil!
Kom nu Sickan

5. Kom nu Sickan

Av Sofia Rådström
Sickan och pappa går till affären. En myra, en bajs, en hund. Pappa tjatar: "Kom nu, Sickan", tills han själv fastnar i något spännande. Kom nu Sickan är ett mysigt promenaddrama på rim. Berättelsen är igenkännande för både unga och gamla.
i Babblarnas hus

6. i Babblarnas hus

Av Anneli Tisell, Iréne Johansson
i Babblarnas hus är en barnbok om språkinlärning. Boken fokuserar särskilt på begreppet Vad? Babblarna är ett gäng färgglada figurer som har kommit för att göra språkinlärning till ett spännande och lekfullt äventyr. Kika i hålet, titta i skåpet och kika bakom gardinen.
Bara rumpor

7. Bara rumpor

Av Annika Leone, Bettina Johansson
I texten befinner sig en flicka vid namn Mira i poolen. Hon funderar på om hon ska hoppa från kanten av den stora bassängen eller inte. Hon observerar också de andra personerna vid poolen, som alla är nakna. Texten beskriver de olika typerna av kroppar som är närvarande. Den nämner också hur människor vanligtvis är känsliga när det gäller att prata om nakenhet.
God natt, min lilla kanin

8. God natt, min lilla kanin

Av Jörg Mühle
I God natt, min lilla kanin är du placerad mitt i berättelsen och får hjälpta till att natta Lilla Kanin. Om du klappar honom på ryggen vänder han sig om, klappar i händerna och hoppar in i sin pyjamas. Sedan fluffar du upp hans kudde och ger honom en godnattkyss. Sedan är det bara en sak kvar att göra innan han kan somna, släcka ljuset.
Petter och hans fyra getter

9. Petter och hans fyra getter

Av Einar Norelius
Trollet Ludenben bodde mitt i skogen i en sten. Han var alltid arg och alltid hungrig som en varg. Han åt upp Petters getter trots att Petter ropade "stopp". Katten Murre Svart var tvungen att ingripa.
Bäbis lessen

10. Bäbis lessen

Av Ann Forslind
En sådan fin liten bäbis. Men hur är det fatt? Bäbis lessen. Vill inte ha nappen, eller nallen. Vill kramas. Bäbis glad igen. Hoppas att fler upptäcker denna fina bok! Boken har fantastiska illustrationer av Ann Forslind, som även fått den fina utmärkelsen Elsa Beskowplaketten, som barnen älskar, även något äldre barn och jag som vuxen!
Hanna Glans

Hanna Glans

Skribent på Hej Barn!

Som barn satt Hanna och smygläste under täcket i sängen långt efter läggdags. Nuförtiden... Läs mer

Publicerad