0-3

1-åringens favoritböcker

Speciellt utvalda av en 1-åring

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Högläsning är en av de bästa och mysigaste sakerna du kan göra med dina barn under hela deras uppväxt. Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja läsa för dina barn, och för barn som är 1 år finns det många roliga barnböcker att välja på! Att hitta nya böcker som väcker deras intresse är nyckeln till att göra läsning till en trevlig och rolig del av deras vardag. När din bebis växer till ett litet barn, börjar det bli dags att utöka hembiblioteket. 1 åringar gillar fortfarande enkla bilderböcker men kan även följa med i enklare berättelser. Men att hitta spännande och roliga barnböcker för 1-åringar är inte alltid helt enkelt. Men tro mig, ditt barn kommer att tacka dig för att du lägger tid på att faktiskt hitta något underhållande som passar just ditt barn. Här har vi samlat några av våra 1-åringars absoluta favoritböcker och förhoppningsvis finner ni någon barnbok som även din 1-åring tycker om!

1-åringens favoritböcker
i Babblarnas hus

1. i Babblarnas hus

Av Anneli Tisell, Iréne Johansson
Babblarna är ett gäng färgglada figurer som har kommit för att göra språkinlärning till ett spännande och lekfullt äventyr. Babblarna talar sitt eget språk som helt och hållet bygger på ljudet av deras namn.
Lek tittut med grodan

2. Lek tittut med grodan

Av Sam Taplin
Det här är en barnbok om grodor. Texten uppmanar läsaren att titta bakom flikarna på sidorna för att hitta grodorna.
Den röda brandbilen

3. Den röda brandbilen

Larmet går på brandstationen! Följ med den röda brandbilen på en akuturyckning. Tryck på knappen och hör ljudet från brandbilens tutor. Brandbilen tar dig till platsen för nödsituationen. Larmet kommer att gå när samtalet kommer in.
En sur citron

4. En sur citron

Av Emma Virke
Emma Virke är en av Sveriges mest originella bilderboksskapare. Denna barnbok "En sur citron" har stansade hål som bjuder in läsaren att delta. Du stoppar dina fingrar in i hålen för att liva upp citronen som ser sur ut. En underhållande och kul bok som garanterat får 1-åringen på skratt!
Tittut! Vem gömmer sig där?

5. Tittut! Vem gömmer sig där?

Av Thorsten Saleina
Gissa och skratta! Med rytmiska rim - med stabila flikar som tål små fingrar. En pekbok som underhåller både unga och gamla! En rolig bok för dom minsta barnen.
Djungeldjur  - Peka, lyssna

6. Djungeldjur - Peka, lyssna

Av Gallimard
Det här är en barnbok om djur som gör ljud. Den innehåller sex djur - ett lejon, en elefant, en apa, en flodhäst, en panda och en papegoja. Varje djur har en knapp bredvid sig som när man trycker på den ger upphov till djurets ljud. Boken är illustrerad med glada bilder.
Äntligen bajs!

7. Äntligen bajs!

Av Camilla Lundsten
Lillefanten har fått en potta, den måste provas omedelbart! Hans vänner Kanin och Maskros ser förvånat på. De charmiga pappböckerna om bajs, småsyskon och att ligga ner är en stor favorit bland små barn. En lekfull och pedagogisk bok om favoritämnet bajs.
Godnatt lastbilen

8. Godnatt lastbilen

Detta är verkligen en mysig bok med en godnattsaga i rim. Det har blivit natt och dom olika fordonen i boken ska säga godnatt. Håll boken öppen under en lampa i 30 sekunder och stjärnorna lyser i mörkret när du släcker nattlampan. Den perfekta avslutningen på en godnattsaga!
Tut, tut, Tage!

9. Tut, tut, Tage!

Av Elin Hägg
Hunden Tage är trött. Mycket trött. Allt han vill är att hitta en plats där han kan vara ensam och sova. Tut, tut, Tage! är en perfekt blandning av humor, prepositioner och färger.

på Hej Barn!

Publicerad