Tesslas mamma vill inte!

Av Åsa Mendel-Hartvig

4/5
24
SIDOR
28
OMDÖMEN
2014
UTGIVEN
0-3
LÄSÅLDER

Nej! Tesslas mamma vill inte gå hem.

Hon vill inte gå upp för trappan. Inte äta. Inte tvätta håret.

Och absolut inte borsta tänderna eller sova!


Det här är en varm och humorfylld berättelse där både barn och föräldrar lätt känner igen sig i vardagens trixande.


OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre! 


Sagt om boken:

Jag har tipsat om denna bok tidigare men jag tänkte att jag gör det igen för den är så bra. Boken heter Tesslas mamma vill inte . Jag lägger in samma meningar som Gillis brukar säga och då fnissar han åt det tokiga trotset. Det är förlaget Olika som har givit ut boken och det finns en Tesslas pappa vill inte också. Alla böcker från Olika går bort från typiska stereotyper och inkluderar alla människor. Rekommenderar alla deras barnböcker starkt, vettiga men framför allt roliga.

Isabella Löwengrip, blondinbella.se


Vuxna kan också vara trotsiga! Ni har väl läst den underbara boken "Tesslas pappa vill inte" från OLIKA förlag?

Barnens Bokklubb


Den bästa presenten den här julen! Min 2-årige son tycker det är så roligt att mamma inte vill och säger nej, skakar på huvdet och skrattar.

Läsare på olika.nu


[Min sons] favoritbok just nu är Tesslas mamma vill inte . En bok om en mamma som har trots.. Han tycker att det är hysteriskt roligt. Jag älskar bilderna i boken!

Isabella Löwengrip, blondinbella.se


Åsa Mendel-Hartvig har gjort en bok för små barn, utan långa krångligheter. Det är mammas nej, Tesslas jo och en lösning, bit för bit. I en koncentrerad skildring, så koncentrerad att den kan påminna litet om poesi, blir det inte plats för val och grubbleri. Tessla väljer konsekvent lekvägen, inte maktkampen. För varje nej prövar hon ett jo och sedan tar hon till leken och fantasin.

Marita Adamsson, Bohusläningen


Det här är en alldeles fantastisk bok! [...] Mycket igenkänning för barn i trotsåldern!

Lisa Hamfors, bokunge.se


När jag bläddrade i den här boken i väntan på bussen sa damen som satt bredvid mig plötsligt att hon hade läst den för sina barnbarn. "Jag fick läsa den många gånger!", sa hon. Och det kan jag förstå, Tesslas mamma vill inte! är nämligen både rolig och mysig. [...] Det är verkligen härligt att få se en så livfull och sprudlande mamma i en barnbok!

Helena Ferry, barnboksprat.se


En mycket humoristisk och rolig bok för små barn och lite extra kul är det att det är mamman som får vara busig.

Hanna Lager, Feministbiblioteket

Författare
Åsa Mendel-Hartvig
Formgivare
Emili Svensson
Illustratör
Caroline Röstlund
Språk
Svenska
Utgiven
2014-12-08
Förlag
Olika Förlag
Serie
Tessla
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
0-3
Antal sidor
24
Format
Inbunden
Vikt
180 gr
Bredd
187 mm
Höjd
187 mm
Tjocklek
8 mm
ISBN
9789187413162