Sommarskuggan och halloween-buset

Av Tina Mackic

3/5
83
SIDOR
70
OMDÖMEN
2019
UTGIVEN
6-9
LÄSÅLDER

- Nu räcker det med bus och skuggslem, säger Angelika Prick högt för sig själv.
Förste skuggjägare Angelika Prick är ute på ett viktigt uppdrag: hon ska gömma den magiska Sommarskuggandräkten. Just nu ligger den nedpackad i en tung träkista längst bak i lastutrymmet på hennes bil, och snart kommer den att vara inlåst för alltid!


Sommarskuggan har under flera somrar busat med barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Sommarskuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför Angelika Prick nu ska se till att dräkten stoppas en gång för alla.
Men på vägen till gömstället händer något märkligt som gör att skuggkistan rullar ut ur Angelika Pricks lastbil och hamnar i staden som alltid doftar kex.

Samtidigt förbereder sig Nordmannaskolan för halloween och den årliga pumpajakten. Nu gäller det att hitta dräkten innan den hittar sin utvalda person. Bästisarna Puck och Sasha utses till skuggjägare och får det viktiga uppdraget: Att stoppa och fånga Sommarskuggan!

Sommarskuggan är en av SVT:s många populära karaktärer. Nu kommer äntligen böckerna om barn tv:s främste busare. Härliga, mysrysliga äventyr skrivna av Tina Mackic, som till vardags skriver tv-manus om just det, Sommarskuggan.

Författare
Tina Mackic
Formgivare
Pernilla Qvist
Illustratör
Johanna Arpiainen
Språk
Svenska
Utgiven
2019-09-27
Förlag
Rabén & Sjögren
Serie
Sommarskuggan
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
6-9
Antal sidor
83
Format
Inbunden
Vikt
239 gr
Bredd
156 mm
Höjd
207 mm
Tjocklek
12 mm
ISBN
9789129710687