Så funkar det! : kroppen inifrån och ut

Av Mats Wänblad

4/5
98
SIDOR
16
OMDÖMEN
2017
UTGIVEN
6-9
LÄSÅLDER

Det här är boken som berättar allt man behöver veta om kroppen. Den smartaste konstruktion man kan tänka sig. Så funkar det! - Kroppen inifrån och ut är 100 välfyllda sidor med spännande, underhållande och viktig läsning - kunskap man inte kan googla sig till. Allmänbildning med Aha! och WOW! för hela familjen.

Ja, vi har den med oss hela tiden. Men vet vi egentligen hur kroppen funkar? Och tar vi hand om den? Hur allt hör samman i denna  fantastiska värld av celler förklaras tydligt i intresseväckande texter av Mats Wänblad. Här kan vi läsa om kroppens olika system och byggnadsdelar: skelett, muskler, blod,  hjärta, lungor, hjärna, celler och gener, matsmältning och mycket mer. Här finns också avsnitt om livet från vaggan till graven, hälsa och motion, om sjukdomar och hur de behandlas, samt om forskning och hur kroppen kan se ut i framtiden!

Bokens bilder har gjorts av fyra välmeriterade och skickliga illustratörer: Oskar Jonsson, Anders Nyberg, Kjell Thorsson och Filippa Widlund. Här finns gott om informativa genomskärningsbilder liksom humor och lekfullhet. Boken ges ut i samarbete med Nobelmuseet som faktagranskat både text och bild.

Så funkar det! är en helt nyproducerad serie. Men den spelar an på de gamla klassiska faktaböckerna av Joe Kaufman, som översattes till svenska av Carlsen/if under 1970-talet.

Läs också Så funkar det! Hemma och runtomkring (2015).

¿

Författare
Mats Wänblad
Formgivare
Ninni Oljemark
Illustratör
Oskar Johansson, Anders Nyberg, Kjell Thorsson, Filippa Widlund
Språk
Svenska
Utgiven
2017-08-30
Förlag
Bonnier Carlsen
Serie
Så funkar det!
Genre
Facklitteratur barn och ungdom
Läsålder
6-9
Antal sidor
98
Format
Inbunden
Vikt
846 gr
Bredd
258 mm
Höjd
297 mm
Tjocklek
16 mm
ISBN
9789163892158