Rädda Rut

Av Lin Hallberg

3/5
64
SIDOR
5
OMDÖMEN
2019
UTGIVEN
6-9
LÄSÅLDER

Djur, magi och roliga tuffa illustrationer i en härlig kombination av Lin Hallberg och Jonna Björnstjerna – det här är extra lättlästa böcker som är perfekta för att öka läslusten.

Ta klivet in i Den magiska djuraffären. Här finns ett djur för varje barn och en expedit som vet precis vilket djur det bör vara.

Turen har kommit till Rut som så gärna vill leka med de andra barnen i lekparken, men de jagar iväg henne "Stick, det här är vår park!" ropar de.

Men även i Lin Hallbergs och Jonna Björnstjernas femte bok i serien lyckas expediten i den magiska djuraffären skaffa fram precis den pålitliga och trygga djurkompis som Rut behöver.

Lin Hallbergs och illustratören Jonna Björnstjernas extra lätt att läsa-böcker har blivit en sälj- och kritikersuccé! Handlingen utspelar sig i samma lilla stad men med barn från olika miljöer. De har alla specifika behov men samma önskan – en egen vän och lekkamrat. Med korta meningar och text i versaler beskrivs hur vänskap och bus kommer spontant om man hittar den rätta kompisen.

Läs också:

Novas hemlighet

En kompis till Bruno

Esters längtan

Brunos Bus

Författare
Lin Hallberg
Formgivare
Alexis Holmqvist
Illustratör
Jonna Björnstjerna
Språk
Svenska
Utgiven
2019-07-02
Förlag
Bonnier Carlsen
Serie
Extra lätt att läsa
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
6-9
Antal sidor
64
Format
Inbunden
Vikt
247 gr
Bredd
155 mm
Höjd
217 mm
Tjocklek
10 mm
ISBN
9789178034475