Nu lagar vi : mellis, middag och sötsaker

Nu lagar vi : mellis, middag och sötsaker

Av Annakarin Nyberg

96
SIDOR
0
OMDÖMEN
2022
UTGIVEN

Visst är det roligt att känna att man klarar av att bjuda på något man har lagat själv! Och gott blir det ju också! I Nu lagar vi: mellis, middag och sötsaker får barnen känna sig kreativa, fria och starka i köket genom att lära sig att laga enkla goda och mättande rätter och sötsaker på egen hand. Här ryms en mängd både lättlagade, nyttiga och framför allt smarriga recept för små kockar som de kan lyckas med! Här finns också smarta tips samt lagom svåra faktatexter som berättar om matsvinn, men också om olika råvaror som broccoli, hallon och choklad. På flera ställen i boken finns förslag på hur man kan förändra recepten och tips på ingredienser som går att byta ut.  

Recepten är enkla och snabba och här kan du välja att laga bland annat pösiga miniomeletter i ugn, smarrig smoothie eller pannkaksmuffins. Här finns också recept på snurrig pasta, paj, festrulle och krämiga soppor. Och vill man laga eller baka något sött är det svårt att välja mellan chokladmousse, bärkräm, koppkaka, citronsockerkaka och halloncheesecake så förslaget är att testa alltihop!   

Nu lagar vi är en inkluderande kokbok för alla barn både vad gäller texter, bilder och illustrationer. Fokus ligger på smarriga, lättlagade recept med färgglada och tydliga pedagogiska steg för steg-instruktioner. Recepten, ja de är provlagade av otaliga barn för att garantera att de är logiska och enkla att följa. Och allt smakar förstås jättegott!   

I Annakarin Nybergs nya bokprojekt tar hon sin genomtänkta och prisbelönta pedagogik och utvecklar den för en ny generation av små bagare och kockar. Tillsammans med Underbara Clara har Annakarin tidigare skrivit nio barnböcker med målet att stödja barns kreativitet och ge redskap och inspiration för att kunna klara mer på egen hand. 

Författare
Annakarin Nyberg
Formgivare
Mikaela Marklund
Illustratör
Frida Hammar
Redaktör
Maria Selin
Språk
Svenska
Utgiven
2022-07-20
Förlag
The Book Affair
Genre
Facklitteratur barn och ungdom
Antal sidor
96
Format
Inbunden
Vikt
560 gr
Bredd
230 mm
Höjd
230 mm
Tjocklek
14 mm
ISBN
9789198704839