När Mamma Mu mötte Kråkan första gången

Av Sven Nordqvist, Jujja Wieslander

4/5
32
SIDOR
47
OMDÖMEN
2020
UTGIVEN
3-6
LÄSÅLDER

Det här är berättelsen om när Mamma Mu och Kråkan träffades för allra första gången. Det var en härlig försommardag, solen sken och bonden hade precis släppt ut korna ur lagårn. De hade stått inne hela vintern och nu rusade de ut i hagen. Mamma Mu tog ett jätteskutt och plötsligt snubblade hon över något gråsvart som låg i gräset, halvt gömt bakom en buske. En liten fågel?

Men det var inte vilken fågel som helst, det var självaste Kråkan! Var det kärlek vid första ögonkastet? Nja. Kråkan låg alldeles still och var deppig. Mamma Mu förstod ingenting: solen sken, det var äntligen sommar, och dagen därpå var det visst Kråkans födelsedag. Hur kan man då vara deprolerad ? Mamma Mu ville fira Kråkan, men fick inte komma på kråkkalaset. Hon ordnade istället ett eget litet kalas, med både tårta och överrakning åt sin nyfunne vän, och till slut gick han med på att bli firad av en ko.

Den här ljumma sommardagen är början på vänskapen mellan Sveriges mest älskade ko och självaste Kråkan. Resten är, som man brukar säga, historia.

När Mamma Mu mötte Kråkan är en bok om att hitta en vän, och om en alldeles speciell vänskap. En berättelse om hur underbart det är med nya kompisar, men också om utmaningarna med att lära känna en svårflörtad Kråka.

Författare
Jujja Wieslander, Sven Nordqvist
Illustratör
Sven Nordqvist
Språk
Svenska
Utgiven
2020-08-28
Förlag
Rabén & Sjögren
Serie
Mamma Mu och Kråkan
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
3-6
Antal sidor
32
Format
Inbunden
Vikt
380 gr
Bredd
228 mm
Höjd
300 mm
Tjocklek
8 mm
ISBN
9789129725650