Den dag du börjar

Av Jacqueline Woodson

4/5
28
SIDOR
10 610
OMDÖMEN
2019
UTGIVEN
3-6
LÄSÅLDER

Den innehåller smärtan i att bli lämnad utanför. Men också glädjen i att finna en gemenskap. Och en tröst i att, om inte förr så senare, någon gång i alla fall, så kommer man att hitta någon som är lite som man själv.

Arbetarbladet

I tonen som ett brev till varje liten person, redo att ge sig ut i världen och upptäcka likheter och skillnader mellan sig och omgivningen

SKÅNSKA DAGBADET

Det är rörande, det är vackert, tårframkallande. Och lite ovant. Barnet jag läser för säger: Det låter som en bok med visdomsord. Det är sant, jag börjar läsa som om jag höll ett pepp-talk.

Expressen

En fin samtalsöppnare om hur det är att känna sig utanför, samt om samhörighetens glädje

BTJ

Det är vackert alltihop.

Folkbladet Västerbotten

Det kommer att finnas stunder när du går in i ett rum och ingen ser ut precis som du. Kanske är det din hud, dina kläder eller ditt lockiga hår.

Kanske ser ingen ut som du eller så springer alla fortare än du eller så tycker någon att du har konstig mat i matsäcken. Men det kommer också att finnas stunder när ingen är som du, men alla vill lyssna på din berättelse och när du börjar berätta blir världen plötsligt större och kanske upptäcker ni att det finns plats för alla.

Den dag du börjar är en bilderbok om att känna att man inte passar in. Empatiskt och känsligt gestaltar Almapristagaren Jacqueline Woodson känslan av utanförskap och lyckan i gemenskap.

Författare
Jacqueline Woodson
Illustratör
Rafael López
Översättare
Karin Berg
Språk
Svenska
Utgiven
2019-07-27
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Original titel
The day you begin
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
3-6
Antal sidor
28
Format
Inbunden
Vikt
402 gr
Bredd
231 mm
Höjd
276 mm
Tjocklek
8 mm
ISBN
9789127162365