Alla tre inne på förskolan Ärtan

Av Maria Nilsson Thore

4/5
32
SIDOR
40
OMDÖMEN
2016
UTGIVEN
0-3
LÄSÅLDER

"Alla tre"-bok i stort format! Kompisarna Ester, Idde och Valle visar sina favoritrum inne på förskolan Ärtan. Titta, hitta och peka bland kuddar, leksaker och pyssel. Vilka saker känner du igen från din förskola? Bilderboksskaparen Maria Nilsson Thore bjuder som vanligt på härligt mysiga bilder med massor av detaljer att upptäcka.

I hallen visar Valle var man tar av sig skorna och hänger upp sina kläder. I lekrummet har Ester byggt ett stort slott av kuddar och i ateljén är Idde i full gång med kul pyssel. När det är dags för lunch hjälps alla åt inne i köket. Alla tre visar stolt upp hur det ser ut inne på Ärtan. Kanske ser det ut ungefär som på din förskola?

"Alla tre"-böckerna är en serie bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i. Alla tre inne på förskolan Ärtan har ett större format än de tidigare böckerna i serien och här får läsaren utforska den mysiga förskolemiljön tillsammans med Ester, Idde och Valle. De andra böckerna i serien heter: Alla tre gräver en grop, Alla tre vilar, Alla tre klär på sig, Alla tre har fruktstund och Alla tre slutar med napp.

Författare
Maria Nilsson Thore
Formgivare
Caroline Linhult
Illustratör
Maria Nilsson Thore
Språk
Svenska
Utgiven
2016-04-18
Förlag
Bonnier Carlsen
Serie
Alla tre
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
0-3
Antal sidor
32
Format
Inbunden
Vikt
300 gr
Bredd
201 mm
Höjd
247 mm
Tjocklek
9 mm
ISBN
9789163887567